Een Hillhout buitenverblijf op Vakantiepark De Krim
Vakantiepark De Krim
“Een plek voor iedereen; om te spelen, rusten én ontdekken.” Frank de Laat, Vakantiepark De Krim, Texel

Vakantiepark De Krim

Een houten huis aan zee. Om precies te zijn: een Hillhout op Texel. Je vindt hem op het noordelijkste puntje van het eiland, aan de rand van Vakantiepark De Krim. Het huis is het hart van het leerzame en duurzame project Natuuravontuur.

De Krim

Een boerenerf, een verlaten bos en een oude kinderboerderij. En dat aan de rand van een vakantiepark. Alle ruimte voor nieuwe én groene ideeën. De Krim, Staatbosbeheer en SBS 6 programma De Grote Tuinverbouwing sloegen de handen ineen. “We bedachten een mooi plan: De Krim Natuuravontuur”, vertelt Frank de Laat, manager Sport en Recreatie bij De Krim. “Middenin wilden we een houten huis; een plek om te spelen, schuilen, rusten én ontdekken. Het werd een Hillhout.”

Eén met de natuur

Aan zee en in het groen. In zo’n natuurlijke omgeving hoort een houten huis met eenzelfde uitstraling. “Dat dacht tuinman Lodewijk ook toen hij het gebied ontwierp”, aldus Frank. “Hij koos voor een robuust huis met  schuine daken en een stoere overkapping. De warme kleur van de houten deuren en kozijnen, de donkere geveldelen, de witte daklijsten; een prachtige match met de Texels natuur. Het huis past hier perfect!”

Eén met de natuur

“Het is een basispost en verzamelplek met veel beweging, dus het huis moet ook tegen een stootje kunnen.”

Behalve mooi moest het huis ook duurzaam zijn. “Met het Natuuravontuur willen we zowel Texel als de natuur dicht bij mensen brengen – onze groene boodschap is heel belangrijk”, legt Frank uit. “Daarom kozen we voor duurzame materialen: hout met keurmerken én een lange levensduur. Er wordt hier gespeeld en geleerd, ons animatieteam is hier thuis, wandelingen beginnen en eindigen hier; het is een basispost en verzamelplek met veel beweging, dus het huis moet ook tegen een stootje kunnen.”

Het huis moet ook tegen een stootje kunnen

Thuis in de natuur

Inmiddels weten bezoekers van het vaste land én van het eiland de plek goed te vinden. “De gasten van het park komen er graag, kinderen genieten hier van het animatieprogramma, de Scouting komt knutselen, wandelaars komen rusten en eten hier hun boterhammen. Er gebeurt hier zóveel. En dat vrijwel het hele jaar door, want we hebben een beschut binnen en overdekt buiten. Een thuis in de natuur, precies wat we voor ogen hadden.”
Om meer te weten te komen over de mogelijkheden en alle samenstellingen, bekijk ze in de configurator of neem contact op met een dealer bij jou in de buurt.

 

Een thuis in de natuur

Meer inspiratie

Laat je nog meer inspireren door andere mooie verhalen van onze klanten. Klik op een verhaal hieronder om nog meer beleving te proeven en je te laten proeven van de ervaringen van anderen.