Vrijstaande overkapping voor elke tuinwens - Hillhout
Buitenverblijf Excellent

Vrijstaande overkapping voor elke tuinwens

Heb je het liefst een apart plekje in je tuin, los van het huis? Een vrijstaande overkapping kun je overal plaatsen waar je maar wilt, in elk formaat. De mogelijkheden zijn eindeloos met maatwerk van Hillhout. Een vrijstaand buitenverblijf geeft je een nieuwe, unieke plek in de tuin waar je je even kunt terugtrekken en van een andere omgeving kunt genieten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een losstaande overkapping: je kunt bijvoorbeeld gaan voor een kapschuur, een zadeldak of een buitenverblijf met plat dak. Daarnaast heb je keuze in materiaalsoorten, verschillende kleuren en accessoires.

Lees hieronder meer over de verschillende vrijstaande overkappingen.

Download de catalogus
Buitenverblijf Premium

Aluminium: Buitenverblijf Allure

Als je liefhebber bent van moderne, strakke vormgeving dan is een aluminium overkapping precies wat je zoekt. Onze Allure maakt jouw tuin uniek: de combinatie van aluminium met hout geeft een eigentijds gevoel aan de tuin. Modern, maar toch rustiek door de uitstraling en structuur van het hout.

Het aluminium is standaard gitzwart gecoat. Door te spelen met de wanden, indeling, materiaalsoorten en kleuren, maak je van de Allure jouw eigen unieke buitenverblijf.

 

Voordelen aluminium

De aluminium constructie heeft een aantal voordelen. Het maakt de moderne aluminium overkapping onderhoudsvrij en is een perfecte basis voor je verblijf. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de waterafvoer te verbergen, deze zit namelijk geïntegreerd in de staanders. Zo combineren we het mooie met het functionele.

Vrijstaande overkapping Allure

Klassiek hout

De iets klassiekere stijl vind je terug in onze houten vrijstaande overkappingen. Deze zijn beschikbaar in vuren – en Douglas hout, waarbij de vurenhout optie in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Al onze buitenverblijven worden in Nederland geproduceerd van het beste hout ter wereld! Daarnaast voldoen ze aan alle geldende milieueisen.

Onze Douglas buitenverblijven brengen traditie en ontwikkeling samen: de uitstraling van een moderne Douglas overkapping sluit naadloos aan op de robuuste materialen van een blokhut. De verblijven worden vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerd duurzaam hout.

Vrijstaande kapschuur Excellent

Bekijk hier onze producten

Duurzaam Douglas hout

Douglas hout valt onder één van de meest duurzame houtsoorten in Europa. Douglas hout bied je niet alleen een duurzaam tuinhuis voor je tuin, maar heeft ook als eigenschap dat het onbehandeld gebruikt kan worden. Dit komt door het kernhout van Douglas hout. Het kernhout zit vol met hars, wat zich na verloop van tijd verhard. Deze houtsoort is daardoor perfect voor een tuinhuis, omdat het houtrot tegengaat.

Uiteraard kan ons Douglas tuinhuis ook behandeld worden. Dit doen we vooral door het hout te impregneren. Lees hier meer over het impregneren van hout.

Creëer nu je eigen vrijstaande overkapping met onze configurator en ontdek meteen hoe jouw droomontwerp staat in je tuin!

Maak je buitenverblijf compleet met onze accessoires 

Bij het samenstellen van je ideale verblijf heb je veel vrijheid in ontwerp, maar ook onze accessoires kunnen niet ontbreken aan je verblijf. Bij een vrijstaande overkapping met glas creëer je een moderne uitstraling, nog meer wanneer je een industriële glaspui met zwart gecoat aluminium raamwerk toevoegt. Door het verblijf dicht te maken kun je langer van je overkapping genieten en je hebt goed zicht op je tuin en omgeving. Met het toevoegen van glazen schuifwanden heb je een heel ruimtelijk, open verblijf. 

Wil je veel licht, maar liever geen vrijstaande overkapping met glas? Je haalt ook extra licht binnen met een lichtstraat of shutters. Leuke bijkomstigheid: met shutters kun je zelf met het licht spelen door ze (gedeeltelijk) open of dicht te zetten.

“Toen we zagen hoe mooi het was met alleen glazen wanden en dat je kon doorkijken, besloten we de schuur helemaal achterwege te laten.”