Overkapping met schuur: Combineer praktisch met stijlvol - Hillhout
Overkapping met schuur

Combineer praktisch met stijlvol: een overkapping met schuur

Wanneer je op zoek bent naar een overkapping met schuur, dan zit je bij Hillhout goed. Wil je een Douglas overkapping, een model van vurenhout of ga je liever voor een moderne uitstraling met een aluminium overkapping? Wat jouw wensen ook zijn, je creëert het met Hillhout.

Onze overkappingen zijn volledig naar jouw wensen te maken. Kies zelf het materiaalsoort, de kleuren en het type raam of deur. Wil je jouw overkapping helemaal kunnen sluiten? Breid deze dan uit met een mooie industriële pui of een glazen schuifwand. Weet je nog niet helemaal hoe jouw eigen verblijf eruit moet komen te zien? Geen zorgen! Onze specialisten denken graag met je mee.

Benieuwd naar ons volledige assortiment? Laat je inspireren door onze catalogus
Overkapping met schuur kapschuur

Waar een overkapping al niet goed voor is

Creëer jouw eigen plek om heerlijk te genieten. Met een overkapping zit je droog en uit de warmte van de zon, terwijl je toch buiten bent. Maar een overkapping hoeft niet alleen een plek te zijn om te kunnen zitten: je kunt een tuinhuis met overkapping ook gebruiken als afdak voor je auto, motor of zelfs je jacuzzi. Een plek nodig om jouw haardhout te drogen? Ook dat kan onder een overkapping met schuur.

Overkapping met schuur buitenverblijf

Bekijk hier onze collectie

De voordelen van een schuur aan jouw overkapping

Een schuur aan je overkapping biedt veel mogelijkheden. Zo dient een schuur als opbergruimte voor: 

  • Fietsen
  • Tuingereedschap
  • Speelgoed
  • Grasmaaier
  • Hobby spullen, waarbij je de schuur ook meteen als hobbyruimte kunt gebruiken. 

Zo heb je een aparte ruimte om bezig te zijn met je hobby en kun je de spullen uit het zicht en makkelijk opbergen. Wat je ook kiest, bij Hillhout ligt jouw droomtuin binnen handbereik. En heb je vragen? Wij helpen je graag, dus neem gerust contact met ons op.

 

 

De beste houtsoorten voor jouw overkapping

Hout is een prachtig natuurproduct met specifieke eigenschappen. Naast dat hout bijzonder duurzaam is, is het goed te bewerken tot vele fraaie constructies voor in jouw tuin. Wij vinden het belangrijk dat je lang van onze producten kunt genieten. Daarom verduurzamen wij veel producten op onze eigen impregneer locatie in Nederland volgens de KOMO-keur voorwaarden. Dit gebeurt op een kwalitatieve manier en voldoet productietechnisch aan de milieueisen. 

Onze modulaire buitenverblijven worden gemaakt van Douglas hout of Scandinavisch vuren. Douglas valt in duurzaamheidsklasse 3 en is daarmee één van van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Het kan daardoor onbehandeld worden gebruikt, maar naar wens ook worden geïmpregneerd. Kenmerkend voor Scandinavisch vuren is de fijne houtnerf die ontstaat door de langzame groeitijd. Het heeft hierdoor een sterke en gelijkmatige structuur. Het hout staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en laat zich gemakkelijk bewerken. Deze houtsoort is met duurzaamheidsklasse 4 ook uitstekend. 

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een overkapping met schuur?

Als je kiest voor een overkapping met schuur, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de stand van de zon: wil je de overkapping als terras gebruiken en zoveel mogelijk van de zon kunnen genieten, moet je de overkapping zo plaatsen dat je het langst de zon op het verblijf hebt staan. Bekijk eens de stand van de zon ten opzichte van je tuin, in de ochtend, middag en avond. Op deze manier kun je een goede keuze maken in de hoeveelheid zonlicht die je wil binnenlaten. 

Verder is de regenafvoer van belang. Wil je gebruik maken van een regenton zodat je het water kunt opvangen voor je tuin? Dit neemt redelijk wat ruimte in, dus hou er rekening mee waar je de waterafvoer plaatst zodat de ton niet in de weg staat. Ook zonder regenton is het belangrijk om vooraf te bedenken waar je het water wil laten weg lopen en waar je dit het beste kunt plaatsen. 

Ben je van mening dat een overkapping te veel licht wegneemt? Je kunt een lichtstraat in je overkapping laten maken zodat er meer daglicht binnenkomt en je bovendien bij helder weer ’s avonds naar de sterren kunt kijken. 

Buitenverblijf Prestige

Jouw droomtuin in een handomdraai

Kies je voor een houten schuur met overkapping of ga je liever voor een aluminium model? De mogelijkheden zijn eindeloos bij Hillhout. En wist je dat je jouw overkapping helemaal zelf kunt samenstellen met onze configurator? Plaats de overkapping virtueel in je tuin en ontdek meteen hoe het staat. Of je nu kiest voor een tuinverblijf met plat dak of een schuine kap: binnen een handomdraai liggen de plannen voor jouw droomtuin klaar!

Start met het creëren van jouw droomtuin 

“Een heerlijke plek om te zitten, tot ver in de avond! De jongens zien het echt als hun plek; om te chillen en gamen met vrienden”.

Luxe buitenverblijf in je eigen (stads)tuin