Een buitenhuis in de stad. Zo voelt het echt wel voor Lishan en Sjef. Hun Hillhout is een topkeuze, aldus de twee trotse eigenaren van het zelf samengestelde buitenverblijf. “Echt een verlengstuk van onze woning én een fijne hangplek voor onze jongens.”

Lishan en Sjef wisten precies wat ze wilden. Een verblijf over de volle breedte van de tuin, met een deel om te zitten en genieten en een deel als berging. “Via een lokale leverancier viel onze keuze al snel op Hillhout”, vertelt Lishan. “Vooral vanwege het modulaire systeem, want daarmee konden we al onze wensen waarmaken. Een glazen wand aan de zijkant, een glazen schuifpui aan de voorzijde, speelse houten lamellen voor een mooie lichtinval én wat privacy. Ja, en vanwege de looks natuurlijk. Het oog wil ook wat.”

Een verblijf in de tuin voor het hele gezin

Ze vielen er meteen voor; de combinatie van het warme hout en de strakke, donkere kozijnen en wanden. “Het straalt een moderne luxe uit. En een gezellige warmte. De stijl sluit ook prachtig aan op de inrichting van onze woning”, vertelt Lishan. “Het verblijf is echt een aanvulling op ons huis. Een plek waar ik in alle rust een kop thee drink, waar mijn man een krantje leest en waar we eten met onze jongens of een wijntje drinken met vrienden.”

“De jongens zien het echt als hun plek, om te chillen en gamen met vrienden”

Het buitenverblijf staat achterin de ruime, zonnige tuin. Het gezin kijkt erop uit vanuit de woonkamer. “Ja, dat is een heel fijn uitzicht. De tuin is groot, dus het verblijf staat een aardig eindje van het huis. Dat heeft zo zijn voordelen met drie jonge zoons”, vertelt Lishan met een lach. “De jongens zien het echt als hun plek, om te chillen met vrienden. Er staat een voetbaltafel, een tv met spelcomputer. Ze brengen er heel wat tijd door!”

Of er voor Lishan en Sjef tijd overblijft om samen van het verblijf te genieten? “Jazeker, dankzij de glazen schuifwand is het ook in het najaar een heerlijke plek om te zitten, tot ver in de avond. Die rust is heerlijk, zo achterin de tuin.”