"Stiekem zoeken we steeds een reden om er weer even te kunnen zitten.” Luc en Linda zijn blij met hun nieuwe kapschuur, dat is meteen duidelijk. Geen zonnestraal of moment blijft onbenut. Precies waarom je een Hillhout in je achtertuin zet.

Rode dakpannen, honingkleurig houtwerk en donkere wanden. Kom je door de poort de achtertuin in, dan is de kapschuur het eerste wat je ziet. Een mooie binnenkomer, aldus Luc: “Ja, vooral het open gedeelte straalt gastvrijheid uit. Het nodigt uit om even lekker te gaan zitten, voor een kop koffie en een praatje. Dat hadden we ook echt voor ogen toen we op zoek gingen naar iets moois en gezelligs voor in onze nieuwe achtertuin – we wonen hier net een paar maanden.”

Wensenlijstje: luxe kapschuur

Een jong gezin, twee kinderen en daarmee ook veel spullen, speelgoed vooral. Dan is een kapschuur een mooie én slimme optie. “We wilden een woonkamer voor buiten creëren, een fijne plek”, aldus Luc. “Maar het buitenverblijf moest ook praktisch zijn; opbergruimte dus. Ik heb een achtergrond in design, dus het moest natuurlijk óók mooi zijn. Een wensenlijstje dus.”

“We hebben het samen gebouwd. Een mooi vader-zoon-kleinzoon project!”

Bladerend door de Hillhout catalogus viel de blik van Luc en Linda op een ontwerp dat leek op iets wat ze zelf al eens hadden getekend. “Omdat het modulair was, konden we het samenstellen naar ons idee. Een praktisch bouwpakket, dat min of meer kant-en-klaar werd geleverd. Mijn vader en ik konden er goed mee uit de voeten. We hebben het samen gebouwd, de kleine Lex hielp natuurlijk ook een beetje mee. Een mooi vader-zoon-kleinzoon project!”

Een tuin om trots op te zijn

Een plek met mogelijkheden, noemt Luc het buitenverblijf. “Heerlijk om er met vrienden te zitten. Het is ook vooral een plek voor ons gezin. Voor de jongens is het hun eigen wereldje in de achtertuin, voor Linda en mij is het een rustige relaxplek om van de zon te genieten. Wie er het meest blij mee is? Dat zijn we allemaal, maar… als je iets met eigen handen bouwt dan ben je toch wel extra trots!”