Een grote boom stond er eerst. Eigenlijk zonde van de ruimte, en het was ook nog de zonnigste hoek van de tuin. Herman en Ineke hadden een beter idee én een lang gekoesterde wens: een buitenverblijf. “Het klinkt misschien cliché, maar we hadden dit echt eerder moeten doen!”

Al jaren waren ze ernaar op zoek, de perfecte overkapping. Van een lokale dealer kregen ze een Hillhout catalogus, daar stond hij in: het hoekmodel met plat dak én schuine hoek. “We wilden geen standaard rechttoe-rechtaan buitenverblijf”, vertelt Herman. “Die schuine hoek deed het ‘m voor ons. En het verblijf had precies de goede afmetingen, vier bij vier meter. Alle ruimte om te genieten!”

Onze overkapping van Hillhout: solide én slim

Van de poeren in de grond tot de laatste lat op het platte dak; Herman zette de overkapping zelf neer. “Ik had mijn zonen al eens geholpen bij het bouwen en verbouwen van hun woningen, de handigheid zit dus wel in de vingers. Maar ook zonder die ervaring had ik dit bouwpakket prima kunnen neerzetten. Het werd geleverd met heldere beschrijvingen. Naast een solide ook nog eens een slim systeem dus.”

“Zo’n overdekte leefplek in je achtertuin, daar maak je gewoon veel gebruik van.”

Serre in de zon

Inmiddels hebben Herman en Ineke al een lange, mooie zomer meegemaakt in hun overkapping. Of hun ‘serre in de achtertuin’, zoals ze de aanwinst ook wel noemen. “Het voegt echt iets toe aan ons huis, aan hoe we wonen. Zo’n overdekte leefplek in je achtertuin, daar maak je gewoon veel gebruik van. ’s Ochtends, ‘s middags, s’avonds – elk moment is goed. Lekker in de zon, uitrusten na het sporten, even een kop koffie. Een heerlijke plek, vinden we het!”

Ook de kleinkinderen van Herman en Ineke vermaken zich goed in de achtertuin. “Ze kruipen hier graag even bij ons op de loungebank. Gezellig samen kletsen. Of even wiegen in de hangmat aan de andere kant van de tuin. Ja, de overkapping heeft al heel wat mooie momenten én gezelligheid gebracht.”