Buiten wordt binnen - Hillhout
''Buitenhaard, buitenkeuken, buiten zijn. Laat de seizoenen maar komen!'' Mathijs, Berit & kinderen Dex, Lenne en Lori, Lierop

Hou je van hout, dan zit je goed bij Hillhout. Dat weet Mathijs als geen ander. Hij is namelijk salesmanager bij Hillhout. En als je dán zoekt naar een mooie overkapping voor bij je eigen huis, dan is de keuze snel gemaakt.

Hart voor hout

Mathijs heeft hart voor hout, dat is duidelijk. Hij werkt dagelijks met de mooiste houtproducten, woont met zijn gezin in een zelfgebouwde houtskelet woning én bezit sinds kort een houten overkapping. “Een Hillhout Buitenverblijf Aan huis Premium in vuren, om precies te zijn”, vertelt Mathijs met een knipoog én met zichtbare trots. Dat laatste is natuurlijk omdat hij de overkapping eigenhandig bouwde.

Snel voor elkaar
Zo’n vijf jaar wonen Mathijs, Berit en hun drie kinderen nu in het houten huis. Met de donkere, robuuste rabatdelen op de gevel en de witte kozijnen is de woning echt een blikvanger. Daar hoort natuurlijk een overkapping bij die het huis eer aan doet. “En waar we met het hele gezin van kunnen genieten, het liefst het hele jaar door”, vult Mathijs aan. Hij zocht al een paar jaar naar dé overkapping. Toen hij bij Hillhout aan de slag ging, vond hij hem.

De overkapping

“Onze woning is door mijn broer gebouwd, want voor zo’n groot project ben ik – durf ik best toe te geven – niet handig genoeg. Maar de overkapping durfde ik wél zelf aan. Voor iemand met twee linkerhanden is zo’n kant-en-klaar bouwpakket goed te doen. Trouwens, met een beetje boerenverstand en de juiste spirit kan iedereen het!” Mathijs zette de overkapping in een paar dagen neer, samen met een collega en twee vrienden. Dat deden zij begin december. “Inderdaad, best fris buiten, maar het ging allemaal heel snel. Het bouwpakket komt met duidelijke instructies, de onderdelen waren al dekkend geverfd. Het is bouwen, een beetje afwerken, aankleden met leuke spullen en dan genieten!”

“Samen een kop koffie drinken, warme chocolademelk voor de kids én met elkaar rond de buitenhaard”

Koffie, chocolademelk en lange avonden
Genieten van de ‘seizoensverlenger’, zoals Mathijs de overkapping noemt, dat doet het gezin zeker. “Ook in het najaar en zelfs in de winter is het een fijne plek, zo in deze hoek van ons huis. Samen een kop koffie drinken, warme chocolademelk en marshmallows voor de kids. En als straks de buitenhaard is aangelegd, zullen we hier nóg vaker zitten. Misschien ook nog wel een buitenkeuken erbij… Ik zie heel wat gezellige momenten aankomen!”

Meer inspiratie

Laat je nog meer inspireren door andere mooie verhalen van onze klanten. Klik op een verhaal hieronder om nog meer beleving te proeven en je te laten proeven van de ervaringen van anderen.