Praktische gids: Zo pas je de tuintrends van 2024 toe

Zo pas je de tuintrends van 2024 toe

Tuinbranche Nederland heeft drie tuintrends voor 2024 vastgesteld. Deze trends zijn: Viva la vida, Gentle paradox en Meaningful earth. Ontdek hoe je de tuintrends toepast in jouw eigen tuin en hoe je ze kan laten terugkomen in jouw buitenverblijf.

1. Tuintrend Viva la vida

Deze sprankelende tuintrend draait helemaal om het vieren van het leven. Met levendige, kleurrijke bloemen creëer je een gezellige en zomerse sfeer in je tuin. Kies vooral voor tinten als roze, rood, geel en oranje om deze trend optimaal tot uiting te brengen. Hout speelt een essentiële rol in deze stijl, zowel in je buitenverblijf als in je tuinmeubels. Combineer houten elementen met de eerder genoemde kleuren en transformeer je tuin in een levendige, kleurrijke oase die doet denken aan mediterrane sferen.

In een ‘Viva la Vida’ tuin draait alles om het vieren van het leven! Nodig vrienden en familie uit voor een gezellige borrel in je buitenverblijf of organiseer een tuinfeest. Daarnaast is een Viva la vida tuin ook een heerlijke plek om te ontspannen, omringd door bloemen en fladderende vlinders. Dat is pas écht genieten!

Tuintrend 2024 Viva la vida

2. Tuintrend Gentle paradox

Zachter materialen combineren met robuuste materialen? Het kan allemaal met tuintrend Gentle paradox. Bij het toepassen van deze trend zie je bijzondere contrasten. Experimenteer met pastelkleuren, sierlijke grassen en robuuste materialen om een tuin te creëren die uitnodigt tot ultieme ontspanning.

Breng de Gentle Paradox trend naar je buitenverblijf door te kiezen voor een prachtig houten, robuust buitenverblijf of ga voor het moderne buitenverblijf de Allure. Dit buitenverblijf biedt een bijzonder contrast door de combinatie van aluminium en hout. Het is de ideale keuze om de Gentle Paradox trend op een stijlvolle manier in jouw tuin te integreren. Geniet van de tegengestelde elementen en geef je buitenruimte een eigentijdse en uitnodigende uitstraling.

Tuintrend 2024 Gentle paradox

3. Tuintrend Meaningful earth

Tenslotte de tuintrend Meaningful earth. In deze trend staan de woorden wild en natuurlijk centraal. In een Meaningful earth tuin zie je natuurlijke elementen, ruige en robuuste materialen en verschillende soorten planten. Voor de Meaningful Earth trend van 2024 is een buitenverblijf gemaakt van hout dan ook de perfecte aanvulling.

Of kies voor de combinatie van een buitenverblijf en een tuinkas, zoals te zien is op de foto! Hier kun je genieten van zelfgekweekte groenten en fruit, en tevens is het de ideale plek om te genieten van de eerste zonnestralen tijdens het voorjaar.

Tuintrend 2024 Meaningful earth

Overkoepelende tuintrend 2024: klimaatbestendige tuin

Het overkoepelende thema van deze tuintrends in 2024 is dat genieten in je tuin perfect gecombineerd kan worden met duurzaamheid. Door je tuin klimaatbestendig in te richten kun je helpen bij het opvangen van droge periodes en natte periodes. Een praktisch voorbeeld hiervan is het installeren van een sedumdak op je buitenverblijf. Het plaatsen van een sedumdak brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Bekijk de voordelen hier.

Klimaatbestendige tuin creëren is van onschatbare waarde. Je maakt voor jezelf een heerlijke plek om te genieten en ontspannen én je draagt bij een betere leefomgeving voor planten en dieren. Een investering in een groenere, klimaatbestendige tuin is een investering in een duurzamere toekomst voor iedereen.

Sedum op een overkapping geplaatst