Plaats eenvoudig een groendak op jouw Hillhout buitenverblijf

Plaats een groendak op jouw Hillhout buitenverblijf

Wil jij jouw overkapping voorzien van een groendak? Dan is ons groendaksysteem iets voor jou. Met behulp van de duidelijke instructievideo, die je ontvangt na het plaatsen van de bestelling via een Hillhout dealer, kun je het groendak eenvoudig zelf aanleggen óf met hulp van een hovenier. Ons groendaksysteem is heel erg licht. Dat komt doordat de substraatrol van puur steenwol is gemaakt. Dit lichtgewichtsysteem is altijd voor 95% begroeid als het bij jou wordt bezorgd. Je kan dus direct genieten van een mooi groendak!

Wat is een groendak precies?

Een groendak, ook wel sedumdak genoemd, is een duurzaam en milieuvriendelijk dakbedekkingssysteem. Sedum zijn vetplantjes die zeer onderhoudsarm zijn. Hierdoor zijn ze dus perfect om op het dak van jouw buitenverblijf of overkapping te plaatsen. Het daksysteem bestaat uit 3 lagen. Namelijk uit de sedummixmat die bestaat uit verschillende sedumplanten, een substraatrol die de groei van de planten bevordert en een drainagedoek met filtervlies die wortelwerend is en zorgt voor de drainage.

Ons sedumdak ziet er niet alleen mooi uit. Het heeft ook ontzettend veel voordelen. Lees snel verder om alle voordelen te ontdekken.

Groendak systeem uitleg

De voordelen van een Groendak

Het plaatsen van een sedumdak op je overkapping brengt een aantal voordelen met zich mee. Het groendak zorgt bijvoorbeeld voor 70% minder wateroverlast en je dakbedekking gaat een stuk langer mee. Ook werkt het systeem isolerend. In de winter blijft jouw afgesloten buitenverblijf warmer en in de zomer juist koeler. Dit scheelt een hoop energiekosten. Daarnaast zijn de sedumplantjes sowieso goed voor het milieu want ze halen fijnstof en koolstofdioxide uit de lucht. Ook produceren de plantjes zuurstof en zorgen ze voor een grotere biodiversiteit.

Daarnaast is een groendak in combinatie met zonnepanelen een goed idee. Door het verkoelende effect van de planten op het dak leveren je zonnepanelen namelijk meer rendement op.

Tenslotte ziet een sedumdak er natuurlijk ook nog eens mooi uit!

sedumdak

Hillhout buitenverblijf combineren met een groendak

Alle Hillhout buitenverblijven zijn aan te vragen met een verzwaarde dakconstructie. Het sedumdak kan toegepast worden tot maximaal 15 graden hellend.

Wil je graag een sedumdak lichtgewichtsysteem los bestellen? Ook dat is mogelijk via een Hillhout dealer! Geef de omtrek en de m² door van het buitenverblijf aan een Hillhout dealer en wij regelen de rest. Houd wel rekening met de belastbaarheid van het dak waarop je ons groendak gaat toepassen

Sedum op een overkapping geplaatst