Het is echt thuiskomen met deze geweldige tuin - Hillhout
Wij komen hier nu ècht thuis - Germike
“Het straalt warmte uit vanwege het hout. Het is er knus en gezellig, vol hartelijkheid.” - Leo & Germike, Overloon

“Wij komen hier nu ècht thuis.”

Twee werelden die samenkomen: Leo uit Noord-Brabant en Germike uit Rotterdam kochten samen een woning halverwege in Overloon. Direct hadden ze de wens voor een carport en een tuinhuis. “Wij zijn beide avontuurlijke mensen, dus de buitenruimte is voor ons erg belangrijk.”

Een tuin om voor thuis te blijven

Zij bracht jaren door in de Himalaya’s, hij rijdt graag op zijn Harley. Die nieuwe woning met een nog lege tuin moest een plek worden om neer te strijken. “Het is hier prachtig. Nu willen we een tuinhuis en een vuurtje kunnen stoken.” De perfecte match voor dat scenario vonden ze al snel in een showroom. “Wij zeiden meteen: dat willen we hebben! Dat past bij ons.” Warm en praktisch Er moest nog veel gebeuren, maar dat namen de twee grotendeels in eigen handen. De stoep werd uitgemeten en de vijver en de plek waar het tuinhuis zou komen hebben ze zelf uitgegraven. “We wilden zoveel mogelijk zelf doen, maar het tuinhuis en de overkapping hebben we laten plaatsen door de Hillhout dealer. Dat ging keurig, ze begonnen met het tuinhuis en op de laatste dag deden ze de carport.” In nog geen drie dagen werd zo hun buitenwens waargemaakt.

Bezoek de showroom van een van onze dealers
Wij komen hier nu ècht thuis

Heerlijk genieten van het buitenleven

De Harley staat nu in de garage en de auto onder de overkapping. Daarin is een daklicht geplaatst omdat het anders zo donker werd. Het tuinhuis dient als schuurtje voor de fietsen en de tuinspullen, maar vooral ook als plek om lekker buiten te zijn. “Het straalt warmte uit vanwege het hout. Het is er knus en gezellig, vol hartelijkheid.” Aan de rand van de zelf aangelegde tuin staat het tuinhuis tot het einde van de dag in de zon. Zo tussen de planten en de vijvers is het makkelijk genieten van het buitenleven.

Maak nu je eigen sfeervolle functionele overkapping met onze configurator
Wij komen hier nu ècht thuis - Overkapping
Wij komen hier nu ècht thuis - Leo

Buiten leven

Het tuinhuis is inmiddels de plek waar ze de meeste tijd doorbrengen. “We zitten er nu al maanden, eten er elke dag, drinken er s’ ochtends koffie- wij leven daar!” Echt loungen doen ze er niet, maar er komt binnenkort wel een potkachel om het nog knusser te maken en ook in de winter wat vaker buiten te zijn. Als het aan hen ligt gaan ze er niet meer weg. “We willen hier zo lang mogelijk kunnen blijven. Desnoods gaan we later beneden wonen in het huis. Dit is nu echt ons eindpunt, ons thuis.”

“Het straalt warmte uit vanwege het hout. Het is er knus en gezellig, vol hartelijkheid.”

Wij komen hier nu ècht thuis - Heerlijk zitten