Veel mooier dan we hadden durven dromen
“Toen we zagen hoe mooi het was met alleen glazen wanden en dat je kon doorkijken, besloten we de schuur helemaal achterwege te laten.” - Sjaak & Nienke

De juiste plek

“Veel mooier dan we hadden durven dromen.”

Het originele plan was eigenlijk om een oude schuur te vervangen. Dat project liep uit tot iets heel anders, “We noemen het ‘tuinhuisje’, maar het is veel meer dan dat.” Vanuit het prachtige verblijf van Sjaak en Nienke hebben ze uitzicht op het weiland. “Het is alsof je middenin de natuur zit.”

Soms begint alles met het vinden van de juiste plek. Sjaak en Nienke hebben een boerderij met een boomwal op het westen, “Daardoor hebben we in de middag en avond weinig zon op het terras.” Ze kwamen erachter dat de plek van hun oude schuur wel zon had. Ze maakten er ruimte om te kunnen zitten. “Toen we daar eenmaal zaten, gingen we doorfilosoferen- hoe zou het zijn echt een huisje te hebben? Hoe zou dat er uitzien?” Via hun hovenier kregen ze een gids met Hillhout producten. Al snel vonden ze een product dat hen aansprak en dat zette aan tot meer nadenken over hoe ze het zelf zouden willen hebben. De plannen voor een nieuwe schuur werden zo vervangen door de wens voor een echt buitenverblijf. Eén waar optimaal genoten kan worden van de zon en de omgeving. In eerste instantie zou dat verblijf nog gedeeltelijk een schuur zijn.

Bekijk je ontwerp in je eigen tuin, voordat je hem besteld
Veel mooier dan we hadden durven dromen - Heerlijk zitten

“Toen we zagen hoe mooi het was met alleen glazen wanden en dat je kon doorkijken, besloten we de schuur helemaal achterwege te laten.”

Service als een pluspunt

De realisatie duurde wel langer dan gepland. Er was een vergunning van de gemeente nodig om te mogen bouwen. “Het contact werd goed onderhouden tijdens die periode. Dat zegt wel iets over het meedenken.” De gemeente ging uiteindelijk akkoord. Ze konden beginnen met de fundering. “We overwogen dat zelf te doen, samen met mijn zoon in een weekend. We zijn eigenlijk superblij dat we het hebben laten doen. Dat was zeker een pluspunt. Zoals het nu staat is het ook iets complexer dan wat we zelf zouden kunnen.” De overkapping namen ze alvast in gebruik toen de bouw halverwege klaar was. Uiteindelijk werd alles netjes afgerond. “We hadden altijd iemand die ons te woord stond. Je merkte dat ze er alles aan deden om het proces zo prettig mogelijk te laten verlopen.” Het resultaat mag er zeker zijn. Het buitenverblijf midden in het weiland heeft glazen wanden rondom en alleen binnen een kleine afgesloten ruimte waar wat spullen opgeborgen kunnen worden. Daar zit ook een keukenblokje in. “Het heeft zo nog meer functionaliteit gekregen. Superleuk!”

Bekijk onze brochure voor meer inspiratie
Veel mooier dan we hadden durven dromen - Koken in de buitenlucht

Vakantiehuis bij huis

Aan het begin overwogen ze nog een toilet en douche toe te voegen maar zagen daarvan af, het moest wel anders blijven dan thuis. “Anders ga je er weer de gewone dingen doen. Het moet iets ‘kampeer-achtigs’ behouden. Dan blijft het speciaal.” Nu is het de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de dag. Er wordt thuisgewerkt en het is een fijne omgeving om mensen te ontvangen. Hun vrienden, kinderen en kleinkinderen komen er graag. “Het is bij je huis een soort vakantiehuis geworden.” Regelmatig nemen ze s’ avonds een bordje mee om er te dineren, of drinken ze er een kopje koffie in de ochtend.

“We hebben een hartstikke mooi huis en het is lekker als je hiernaartoe wandelt. Dan voel je echt dat je naar een andere setting gaat. Knus, natuurlijk, vakantie. ‘Mijn plekje’.”

Veel mooier dan we hadden durven dromen - Sjaak