Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen - Hillhout
Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen
“Uiteindelijk zijn we hier allebei heel blij mee! Het is gezellig en buiten en klopt nu eindelijk.” - Margreet, Paul & kids, Dalfsen

“Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen”

Een productdesigner van Hillhout met een onhandige overkapping thuis, een uitzonderlijk scenario. Margreet wordt uiteindelijk door haar man uitgedaagd, “We hadden het over de indeling van onze overkapping en dat het niet efficiënt was. Toen zei Paul- “Kun jij dat niet uittekenen?”

Met de configurator heb je snel een beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien

Om het ontwerp te maken ging ze niet naar haar tekentafel, maar gebruikte ze de online configurator van Hillhout. “Dat ging heel gemakkelijk. Met de configurator heb je snel een beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien. Je kiest een verblijf en geeft je gewenste materiaalsoort aan. Wij kozen voor vurenhout. Een antraciet gespoten basis met witte en jungle groene wanden. Daarnaast hebben we een industriële glaspui geplaatst.” Zo optimaal gemaakt De vorige overkapping was ‘prima’, met de nodige irritaties. Er zat een doorgang in en een onhandige opstap. Ook was het er te donker en zou er eigenlijk een raam in moeten om er meer licht te krijgen. “Als we dat doen wat winnen we ermee?” Met aanpassingen zou het geen optimale overkapping worden. Toen Margreet eenmaal aan de slag ging met een nieuw ontwerp werd duidelijk dat ze voor een nieuwe overkapping zouden gaan. “Waarom doen we dit eigenlijk niet? Ik word er enthousiast van!”

Configureer je eigen buitenverblijf
Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen - Interieur

Stap voor stap

Niet alleen het ontwerpen, maar ook het bouwen hebben ze zelf gedaan. “We hebben eerst de tuin afgegraven en gaten gegraven voor de poeren en dat uitgelijnd. Zo gingen we steeds een stapje verder.” Toen alles rechtgemaakt was begonnen ze met het framewerk. “De overkapping stond met ongeveer twee weken werk in de avonduren en weekenden. We waren verbaasd hoe makkelijk het in elkaar schuift, er zitten ook duidelijke instructies bij. We zijn langer bezig geweest met alles eromheen.” Zodra de overkapping stond was het tijd voor de bestrating en het ‘gezellig maken’. “Pauls vader heeft elektra aangelegd voor verlichting en stopcontacten.” Nu dat alles staat wordt er goed gebruik van gemaakt. “Het is echt een gezelligheidsplek. De warmte blijft goed hangen en het is een gunstige plek qua wind. In de zomer en zelfs met oud en nieuw hebben we er gezellig geborreld en gegeten.” Qua stijl is het anders dan in huis, er staan onder andere beelden die binnen niet tot hun recht kwamen. “Buiten mag wel iets anders zijn, maar niet in schril contrast, dat zou gek zijn.”

Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen - Hout

“Uiteindelijk zijn we hier allebei heel blij mee! Het is gezellig en buiten en klopt nu eindelijk.”

Frisse buitenlucht met de gezelligheid van binnen - Familie