Houten bloembakken met stijl
Operationeel Manager Jouw nieuwe carrière start bij Lasita Maja!

Wie is Lasita Maja?

Lasita Maja Netherlands BV is gevestigd in Someren en maakt al jaren onderdeel uit van de Outdoor Life Group. In Someren worden er in de fabriekshallen tuinverblijven en -meubels geproduceerd, waarvan 90% onder de merknaam Hillhout. De andere 10% is een ander label of white label. De eindproducten  zijn over het algemeen standaarden, maar ook maatwerk komt voor.

In verband met interne doorgroei is er een vacature ontstaan voor een

Operationeel Manager (40 uur)

Het doel van deze functie is om in Someren samen met de salesmanager de vestiging van Lasita Maja met een goede werksfeer aan te sturen. De productielocatie van Lasita Maja bestaat uit een groot (buiten)terrein met een continu wisselende voorraad en een aantal (fabrieks)hallen. Jouw rol is het operationeel, tactisch en strategisch managen van de afdelingen productie, inkoop, planning, logistiek en bedrijfsbureau. Binnen het geformuleerde kader van kwaliteit en levertijd zorg jij voor een zo optimaal mogelijke kostprijs. Jouw gemiddelde werkdag ziet er als volgt uit:

Je start de dag in de kantine met een bak koffie. Praat bij met collega’s en schiet nog even snel de salesmanager aan, omdat je nog een vraag hebt over de forecast voor 2023. Daarna is het tijd om je dagelijkse ronde door het bedrijf te doen en samen met je team te bepalen wat de prioriteiten zijn voor vandaag. Je komt een jarige medewerker in de machinale afdeling tegen; hoe leuk is het om hem even te feliciteren. Na het doen van je ronde stel je de vraag aan je productieleider of het een idee is om dagelijks een standup voor zijn afdeling te introduceren. Die vindt dat een goed idee en vraagt even aan zijn team welk tijdstip het beste is om zo’n standup te houden.

Bij het bedrijfsbureau gaan ze verder met het controleren van de masterdata. Vandaag zijn de artikelgegevens en de stuklijsten aan de beurt. Op verzoek van de afdeling finance controleer jij samen met de teamleider productie een aantal opvallende nacalculaties van het productieproces. Naar aanleiding van deze controle heb je een aantal ideeën over het verbeteren van de operational excellence met behulp van LEAN. Morgen maar eens voorleggen in je online bila met je leidinggevende (algemeen directeur).

Met de HR-Manager vergader je over de laatste ronde van de functioneringsgesprekken. Uit deze gesprekken is duidelijk gebleken dat er bij veel collega’s behoefte is om intern opleidingen te doen om bij te blijven in de ontwikkelingen van hun vakgebied. Dit is mede te danken aan jou, omdat jij het beleid van je voorganger hebt gecontinueerd, namelijk een open cultuur en coaching op de werkvloer.

In de middag spreek je ruim een uur met de teamleider logistiek. Je loopt samen met de teamleider over het buitenterrein om de herinrichting te bespreken die jullie samen voor ogen hebben. Jouw logistieke achtergrond zorgt ervoor dat je hierover goed kunt sparren met het team. In het budget voor volgend jaar ga je een stelpost voor herinrichting meenemen. De herinrichting komt eerder dan verwacht en het plan daarvoor moet je binnenkort presenteren aan je directeur.

Het laatste gedeelte van de middag zit je met de inkoper in gesprek. De reeds jaren durende schaarste van kwaliteitshout heeft als consequentie dat het met regelmaat erg spannend is of de machines wel kunnen draaien om de juiste tuinverblijven en meubels te maken en daarmee de beloofde levertijden te halen. Jullie hebben een hele goede naam in de markt opgebouwd, omdat jullie je altijd houden aan de kwaliteit en de levertijden. Dat zijn redenen waarom een klant voor jullie kiest. De inkoper begrijpt dit volkomen en gaat kijken of hij een extra inkoopkanaal kan toevoegen aan zijn beleid.

Aan het einde van de dag ga je tevreden naar huis. Er is weer een boel verbeterd. Nu al zin om morgen te starten met een onaangekondigde veiligheidsronde.

Herken jij jezelf in deze veelomvattende spilfunctie, waarin continuous improvement jouw tweede natuur is? Dan word jij misschien wel onze nieuwe collega!

Wat vragen we dan van jou?

Om succesvol te kunnen zijn binnen deze functie ben jij:

Wat mag je van ons verwachten:

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marlie Kloosterman. Zij is HR Manager en bereikbaar op 0653162452.

Sollicitatieprocedure

Wil je solliciteren? Top! Stuur dan je cv en motivatie. Wij pakken voor jou het sollicitatieproces voortvarend op. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel! Je kunt solliciteren via deze link.

Sollicitaties graag, acquisitie niet!