Vacature machinale houtbewerker bij Lasita Maja
Buitenverblijf op Texel
Productie Manager Jouw nieuwe carrière start bij Lasita Maja!

Vacature Productie Manager Lasita Maja

 

Wie is Lasita Maja?

Lasita Maja Netherlands BV is gevestigd in Someren en maakt al jaren onderdeel uit van de Outdoor Life Group. Wij ontwerpen en produceren duurzame, hoogwaardige houten buitenverblijven en tuindecoratie. Het merk Hillhout prijkt op veel van onze producten. Hillhout is een A-merk onder de buitenverblijven en trendsettend in tuinen in Nederland en vele andere landen in Europa. Bij Lasita Maja Netherlands B.V. werken we met ruim 30 collega’s.

In verband met vervanging is er een vacature ontstaan voor een

Productie Manager (40 uur)

De productie van Lasita Maja Netherlands BV is opgedeeld in 2 afdelingen: machinaal en assemblage. In de machinale afdeling wordt op diverse machines hout bewerkt tot halffabricaten om onze producten te kunnen maken. In de assemblagehal worden onze producten volgens lijsten gepickt, soms deels voorgeassembleerd, verpakt en klaar gemaakt voor verzending aan de klant. De productie manager stuurt deze beide afdelingen en de medewerkers aan en is daarbij verantwoordelijk voor de kwaliteit en de levertijd. Omdat de productie manager het proces coördineert heeft hij elke werkdag contact met de afdeling expeditie over in- en uitgaande vrachten.

 

Jouw gemiddelde werkdag ziet er als volgt uit:

Je start de dag in de kantine met een bak koffie. Praat bij met collega’s. Daarna is het tijd om de eerste dagelijkse ronde door het bedrijf te doen en samen met je team te bepalen wat de prioriteiten zijn voor vandaag. Gisteren had je gevraagd aan de voorman assemblage om eens een veiligheidsronde te lopen over zijn afdeling en de afdeling op een andere manier te bekijken. Hij staat je al op te wachten om zijn bevindingen te delen. Je plant voor later deze week ruim voldoende tijd in om hier rustig over te praten.

In de machinale is het druk: er zijn veel orders die deze week af moeten. Je bespreekt met de verschillende collega’s de voortgang van hun orders. Op dit moment loopt alles op schema. Later op de dag nog weer eens langslopen om te kijken of alles nog steeds goed gaat.

Op kantoor liggen nieuwe orders voor de productie klaar. Je beoordeelt het werk voor volgende week en merkt gelijk op dat er voor twee orders nog materiaal binnen moet komen. Even vraag je bij afdeling inkoop na of deze leverancier netjes zijn belofte na gaat komen. Lachend wordt er naar het loket bij expeditie gewezen: de vrachtwagen staat net voor de deur. Je besluit dan ook maar gelijk dat deze gelost mag worden dicht bij de machinale afdeling. Dan heeft de heftruckchauffeur daar volgende week weer een stuk minder werk mee.

Vanmiddag heb je een overleg gepland staat met de preventiemedewerker van een zusterbedrijf. Om goed op de vragen van de preventiemedewerker te kunnen reageren, bereid je je goed voor: het plan van aanpak Veiligheid neem je erbij. Je checkt bij de Operations Manager of hij al goedkeuring heeft voor extra borden met pictogrammen. En ja hoor, die goedkeuring is er. Je noteert het maken van de officiële bestelling gelijk op je to-do-lijst.

In de middag loop je opnieuw een ronde door de productie afdelingen. Je ziet iemand staan op een plek waar je hem niet had verwacht, maar na navraag te hebben gedaan wordt het je duidelijk. Door elkaar even te helpen bij de schaaf, kan iedereen daarna weer makkelijker doorwerken. Daarmee wordt de planning deze dag gehaald. Fijn om een team te hebben die zo nu en dan de werkzaamheden anders aanpakt dan van te voren was bedacht. Alle credits voor deze mensen. Je bespreekt nog even het geplande onderhoud van de zaag voor volgende week met het team. Dan is iedereen daar ook weer van op de hoogte.

Je staat nog even bij de machine te kijken. Het valt je op dat de tekening die geopend wordt, tot drie keer toe gecheckt wordt op juistheid. Onlangs heb je al eens met de tekenaar gesproken over het revisiebeheer. Je gaat hem vragen het beheer toe te lichten aan de collega’s bij de machines. Vermoedelijk levert dat een stuk efficiency op.

Op de terugweg naar kantoor vraagt de heftruckchauffeur of er nog veel aanvoer verwacht wordt de komende dagen. Zo niet, dan ziet hij zijn kans schoon om voorraden te verplaatsen zodat er meer logica is in de inrichting van het magazijn. Je hebt het antwoord niet paraat en spreekt af morgen daarop terug te komen.

De rest van de dag gaat op aan het Teams-overleg dat gepland staat met de preventiemedewerker van het zusterbedrijf. Fijn om voor deze zaken een sparringpartner te hebben en zo een aantal best practices te geven en te nemen. Dat was weer een goed gevulde dag. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis.

Herken jij jezelf in deze veelomvattende spilfunctie, waarin continuous improvement jouw tweede natuur is? Dan word jij misschien wel onze nieuwe collega!

Wat vragen we dan van jou?

 • Toe aan een nieuwe uitdaging of de volgende stap in je carrière bij een seizoensbedrijf.
 • Ervaring met leidinggeven binnen een productieomgeving.
 • Gediplomeerd op minimaal HBO-niveau. Denk aan (Technische) Bedrijfskunde, Logistiek, Supply Chain Management (SCM).
 • Een gezellige peoplemanager met veel gevoel voor humor die zich graag verdiept in de diverse eigenschappen van hout in een productieomgeving.
 • Ervaring in het werken met ERP-systemen, bij voorkeur SAP.
 • Ongeveer 3 jaar ervaring in een vergelijkbare positie.
 • Goed in de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een flexibele, platte organisatie.
 • In de fabriek en op kantoor heb je de geur van vers hout om je heen. Een geweldige beleving.
 • Een goed salaris: EUR 3.466 – 4.338 (bij fulltime dienstverband), natuurlijk afhankelijk van kennis en ervaring die je mee brengt.
 • Wij passen de CAO voor de Timmerindustrie toe: een uitgebreide pensioenregeling, 25 vakantiedagen en 8 ATV-dagen (bij fulltime dienstverband).
 • Laptop en telefoon worden door Lasita Maja beschikbaar gesteld. Je werkplek is goed ingericht.
 • Werken in een gezellig team met veel gevoel voor humor en volop ruimte voor je eigen ontwikkeling en ambities.

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marlie Kloosterman. Zij is HR Manager en bereikbaar op 0653162452.

Sollicitatieprocedure

Wil je solliciteren? Top! Stuur dan je cv. Wij pakken voor jou het sollicitatieproces voortvarend op. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel! Je kunt solliciteren via deze link.

Sollicitaties graag, acquisitie niet!