Duurzaamheid

We staan er niet altijd bij stil, maar voor alle producten die wij kopen is veel energie verbruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO2-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doet Hillhout er alles aan om zo groen mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor gecertificeerd hout.

  • Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieuvriendelijk omdat er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken;
  • Hout slaat CO2 op en houdt het vast;
  • Het hout van Hillhout is gecertificeerd en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor enorm veel CO2 aan de lucht.
  • Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar.

FSC®/PEFC™ gekeurd

Hout is een veel gebruikte grondstof. Dit betekent dat hiervoor veel bomen worden gekapt. Wij willen u als klant kunnen garanderen dat het hout wat wij voor onze producten gebruiken uit goed beheerde bossen afkomstig is. Door middel van het FSC® of het PEFC™ keurmerk kunnen we dit.

FSC® is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Dit keurmerk waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch leefbaar bosbeheer. PEFC / 30-31-093

Verduurzaming

Hillhout staat voor duurzame producten. Daarom wordt veel van ons hout geïmpregneerd. Wanneer het KOMO vignet bij een product staat, is deze onder KOMO-keur geïmpregneerd en daarmee beschermt tegen schimmels en houtrot.

Geïmpregneerd hout voldoet aan de KOMO-voorwaarden, waardoor het langduriger beschermd is tegen schimmel en houtrot. Het hout wordt in eigen beheer geïmpregneerd door middel van de vacuüm- en drukmethode. Alleen de producten waarbij dit logo staat zijn KOMO-keur geïmpregneerd. Meer informatie over onze houtverduurzamingsmiddelen; Houtverduurzaming-2017.

Vind een dealer

Bijna alle artikelen van Hillhout zijn op voorraad bij onze dealers. Vind ze hier.